Новини

Добрички панаир AД раздаде награди за успешни фермери и кооперации за 2009 г.

„Добрички панаир” АД връчи призове за агробизнесмен, земеделска кооперация, млад фермер и зърнопроизводител на 2009 год. по време на XV-тия Национален аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”, който се провежда в курорта „Златни пясъци”.

Недко Малчев от Варна беше обявен за агробизнесмен на 2009 година. Той е управител на „БГ Агро земеделска компания”. Другият претендент за наградата беше „Агродар България” ЕООД от Айтос с управител Дарина Ташкова.

За най-добра  земеделска кооперация на годината бе избрана ЗКПУ „Сокол” в село Соколово, област Добрич с председател Деньо Попов. Останалите номинирани в категорията бяха Кооперация „Зора” в град Кнежа с председател Любен Хинкин и Кооперация „Демокрация” от Генерал Тошево с председател Васил Василев.

Отличието „Млад фермер 2009″ бе връчено на Диян Танев от Нова Загора, представител на ЕТ”Агроплод – Диян Танев”. За отличието се бориха още: Марин Илиев от Пловдив, Красимир Димитров от Бургас и Светослав Илчовски от Кнежа.

„Зърнопроизводител 2009″ стана Димитър Мачуганов – управител на „Ажд – Агро” ЕООД град Летница, който пребори конкуренцията на Иван Генчев от Авгандира Агро ООД, ЕТ „Хелга – Светла Стоянова”, обл. Плевен – ЕТ „Агрогард – Георги Недев”, обл. Стара Загора.

ЕТ „Хелга – Светла Стоянова” от Плевен получи награда за принос на жените в агробизнеса.

Материал от Фермер.БГ