20 години ЕТ ''Хелга'' - Светла Стоянова

Фирма ЕТ „ХЕЛГА-Светла Стоянова” започва дейността си през 1998г. като малък семеен бизнес в сектор растениевъдство. През годините фирмата се разраства и постепенно разширява своята дейност, като към 2011г. компанията работи и е лидер в района на Плевен в сферата на зърнопроизводството, продажби и сервиз на селскостопанска техника и консултантски услуги в областта на земеделието.

Helga Pleven 20 year video

Началото от 1998 година

Helga Pleven beginning

Обработваните от ЕТ”Хелга – Светла Стоянова” площи са достигнали над 30 000 дка, като за тази дейност фирмата разполага с най-модерната и прецизна техника, както и високо квалифициран екип от специалисти. Базата и е разположена в с. Горна Митрополия на 15 км. от град Плевен – считан за един от най-плодородните райони в България.

През 2018г. фирмата отпразнува своя 20-годишен юбилей от създаването си.

Helga Pleven 20 years Picture

Нашите предимства

Helga Pleven machines
  • Основните култури, които фирмата отглежда  са: пшеница, слънчоглед и царевица.
  • Техниката, с която разполага фирмата е  трактори, комбайна, прикачен инвентар, самоходна пръскачка, камиони, ремаркета и др.
  • Силозното стопанство – на водеща марка в световен мащаб
  • Персоналът на фирмата е млад и квалифициран с постоянна заетост.

Фирмата успешно развива и други дейности, които са в сферата на услугите.

  • Семеен хотел с голям ресторант за провеждане на семейни и фирмени мероприятия, конферентна зала
  • хранителен магазин позициониран в модерна сграда, състояща се от стаи за гости и помещение за провеждане на различни мероприятия (Клуб по интереси).
Helga Pleven combine class lexion 770

Нашите цели

Helga Pleven Crops

Целта на ЕТ „ХЕЛГА-Светла Стоянова” е да притежава най-модерната и най-съвременната техника, плюс най-рационалните технологии, за да има и количество и качество на производството.  С достигане на сегашния си капацитет, фирмата започва да насочва вниманието си към осъществяване на прецизно земеделие и достигане на все по-високо качество на произвежданата продукция. Всеки един от етапите се следи прецизно, като се започне от подготовка, сеитба, третиране на почвата и  растенията с препарати, защита от нежелани вредители, събиране на реколтата и нейното правилно съхранение.

Helga Pleven Corn

Нашите успехи

Helga Pleven Awards

Екипът

Светла Петрова Стоянова – Управител и собственик на ЕТ”ХЕЛГА – Светла Стоянова”

„ За мен формулата на успеха се състои в съвременни машини, технологии и упорит труд. Бъдещето на България е в земеделието. Аз се радвам, че съм имала този шанс, че съм взела това решение, без да съм си представяла в онези трудни времена, че нещата ще стигнат дотук!”

Собственикът на фирмата – Светла Стоянова, има признание на национално ниво с поредицата от грамоти, една от които е големия приз на конкурса Агробизнесмен на България за 2018 г. Конкурсът, организиран от най-авторитетния агровестник в България „Български фермер“.

Произвоство на зърнени култури

Helga Pleven Wheat

Пшеница

Пшеницата е култура със слаба самопоносимост, поради което изборът на предшественик е важен елемент от технологията на отглеждане...

Прочети още
Helga Pleven Sunflower

Слънчоглед

Слънчогледа е едногодишно културно растение. При избора на поле за отглеждане следва да се изхожда от изискванията на слънчогледовата култура към предшественика...

Прочети още
Helga Pleven Corn

Царевица

Царевицата е топлолюбиво растение, чийто високи температурни изисквания се проявяват още в периода на сеитба. Покълването се осъществява при температура на почвата от 8-10°С...

Прочети още

Дейности и Услуги